Zaštita podataka

1. Općenito
Tvrtka STORCK CROATIA D. O. O. (u daljnjem tekstu: tvrtka Storck) vrlo ozbiljno shvaća zaštitu vaših podataka te ih prikuplja, obrađuje i koristi samo u skladu s odredbama zakonskih propisa o zaštiti podataka.

Voditelj obrade podatka koji je odgovoran za vaše podatke je tvrtka Storck. Naši kontaktni podaci su:

E-adresa: info@hr.storck.com
Poštanska adresa: STORCK CROATIA D.O.O., Radnička 34a, 10000 Zagreb, Hrvatska
Telefonski broj: +385 (1) 5634 880

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim pravilima o zaštiti podataka, uključujući sve zahtjeve za ostvarivanje vaših zakonskih prava, kontaktirajte nas na info@hr.storck.com.

Ako se na ovoj internetskoj stranici nalaze poveznice do drugih internetskih stranica, ova se obavijest ne primjenjuje na prikupljanje i korištenje podataka na stranicama do kojih vode navedene poveznice jer tvrtka Storck nema nikakav utjecaj na njihov dizajn i sadržaj.
2. Obrada osobnih podataka; Namjena i pravni temelj
2.1 Kategorije osobnih podataka
Tvrtka Storck obrađuje sljedeće osobne podatke u skladu s vašim aktivnostima na našoj internetskoj stranici: vašu IP-adresu, vrstu i opseg elemenata (npr. internetske stranice, gumbi) kojima pristupate te datum i vrijeme pristupa i, ako upišete svoje podatke popunjavanjem obrasca na našoj internetskoj stranici (npr. obrazac za kontakt ili registracijski obrazac za natjecanje), vašu titulu, ime i prezime, adresu e-adresu i telefonski broj.
2.2 Uporaba internetske stranice
Tijekom vašeg posjeta našoj internetskoj stranici bit će zabilježeni privremeni podaci o vezi (IP-adresa, posljednji posjećen URL, vrijeme i datum, stranice kojima pristupate). Te podatke obrađujemo koliko je potrebno za ponudu internetske stranice (što je u našem legitimnom interesu). Podaci se također, uz vaš pristanak, mogu obrađivati u pseudonimnom obliku u svrhe navedene u točki 2.3. Korištenje naše internetske stranice uobičajeno je moguće i bez pružanja podataka, osim onih, koji su navedeni u ovoj točki.

Ako osobne podatke dajete ispunjavanjem obrazaca na našoj internetskoj stranici (kao što je obrazac za kontakt), te podatke obrađujemo kako bismo odgovorili na vaš zahtjev ili ako je to potrebno za ispunjavanje vašeg ugovora s vama, posebno u slučaju natjecanja u kojem sudjelujete.

Ako nam na raspolaganje ne pružite svoje osobne podatke, možda jedino nećete moći koristiti pojedine funkcije ove internetske stranice (naročito, nećete moći sudjelovati u natjecanjima koje nudimo). Inače, to za vas ne predstavlja nikakve posljedice.

Što se tiče obrade vaših osobnih podataka koja se temelji se na vašem pristanku, u bilo kojem trenutku imate pravo povući vaš pristanak s učinkom za budućnost.
2.3 Analiza u marketinške svrhe i radi optimizacije internetske stranice (Piwik PRO)
Na internetskim stranicama tvrtke Storck podaci se obrađuju tehnologijama davatelja usluga Piwik PRO što je u našem legitimnom interesu, kako bi optimizirali internetsku stranicu, kao i za namjene marketinga. U tu svrhu se pod pseudonimima izrađuju profili korištenja koji sadrže podatke navedene pod točkom 2.2 i prikupljaju se podatci o vašim aktivnostima na našoj internetskoj stranici (posebno određivanje stranica, gumba ili drugih elementa kojima ste pristupili i kada ste to učinili). Profili ne sadrže podatke niti se mogu kombinirati s podacima koji vas izravno identificiraju (kao što je vaše ime).

Kako bi olakšali analizu korištenja mogu se koristiti kolačići (vidi točku 2.4), koji omogućavaju prepoznavanje vašeg internetskog preglednika. Kada posjetite našu internetsku stranicu, tražimo vaš pristanak za uporabu takvih kolačića (vidi točku 2.4).

Molimo pogledajte točku 2.4 kako možete povući takav pristanak i pregledavati našu stranicu bez kolačića. Ako želite deaktivirati kolačiće koji se koriste za analizu opisanu u ovoj točki, pratite navedene upute.

U bilo kojem trenutku možete isključiti analizu podataka o korištenju u pseudonimnim profilima s pomoću Piwik PRO. Za to imate dvije mogućnosti. Prva je aktivacije opcije „Do-Not-Track“ u svom pregledniku (za dodatne informacije pogledajte odjeljak za pomoć u vašem pregledniku). Druga mogućnost je da kliknete na sljedeću poveznicu kako biste postavili kolačić koji označava vašu želju da vas program Piwik PRO ne prati:
2.4 Kolačići
Kada posjetite našu internetsku stranicu, obavijestimo vas da naša internetska stranica koristi kolačiće kako bi poboljšala funkcionalnost i podržala analizu korištenja naše internetske stranice (vidi točku 2.3). Također vas obavijestimo da uporabom naše internetske stranice pristajete na uporabu kolačića kao što je opisano u ovoj točki 2.4 i točki 2.3.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju s internetskog poslužitelja u vaš preglednik i pohranjuju se na tvrdi disk vašeg računala. To omogućuje prepoznavanje vas, odnosno vašeg računala tijekom ponovnog posjeta internetskoj stranici. Time možemo osigurati bolju funkcionalnost stranice i primjerice, izvršiti internetsku analizu, koja predstavlja naš legitimni interes, kao što je opisano u točki 2.3. Većina preglednika postavljena je tako da automatski prihvaća kolačiće.

Nakon - uporabom naše internetske stranice - dali ste svoj pristanak na uporabu kolačića, ali taj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku. Kako biste specifično deaktivirali kolačiće za praćenje (i analizu podataka o uporabi), slijedite upute u točki 2.3. Spremanje kolačića možete isključiti u svojem pregledniku i uvijek imate mogućnost izbrisati ih sa svojeg tvrdog diska pomoću funkcija vašeg preglednika. Konačno, kako biste zaštitili svoju privatnost, u svoj preglednik možete instalirati dodatak koji nudi mogućnost sprječavanja praćenja i / ili time povezanih kolačića.
2.5 Prijenos trećim stranama
Naša internetska stranica nalazi se na poslužitelj tvrtke AUGUST STORCK KG, Waldstraße 27, 13403 Berlin, Njemačka gdje naš izvršitelj obrade obrađuje podatke prikupljene putem internetske stranice. Vaše osobne podatke ne prenosimo trećim stranama osim ako je to neophodno kako bismo ispunili vaše želje (npr. ako pošaljete zahtjev putem obrasca za kontakt koji traži da dobijete informacije od druge tvrtke unutar skupine Storck).
2.6 Brisanje
Vaše osobne podatke izbrisat ćemo čim više ne budu potrebni za prikupljanje i obradu te ako ne postoje pravni zahtjevi za njihovu pohranu.
2.7 Sigurnost podataka
Tvrtka Storck poduzela je sve potrebne tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka od gubitka, uništavanja, manipulacije i neovlaštenog pristupa. Naši zaposlenici i sve osobe uključene u obradu podataka dužne su se pridržavati zakona relevantnih za zaštitu podataka i povjerljivog rukovanja osobnim podacima. Naši su zaposlenici obučeni u skladu s time. Unutarnja i vanjska revizija osiguravaju usklađenost sa svim procesima zaštite podataka u tvrtki Storck.

Kako bismo zaštitili osobne podatke naših korisnika, upotrebljavamo siguran način prijenosa na mreži poznat kao prijenos Secure Socket Layer (SSL). To ćete prepoznati po dodanom znaku "s" na početku adrese http:// (https://) odnosno zelenoj ikoni zaključane brave na adresi. Klikom na ikonu dobit ćete informacije o korištenom SSL certifikatu. Pojava ikone ovisi o inačici preglednika koju koristite. SSL enkripcija osigurava šifrirani i potpuni prijenos vaših podataka.
2.8 Poveznice za dijeljenje na društvenim mrežama
Koristimo tzv. rješenje na 2 klika. To znači da kada posjetite našu stranicu, u osnovi se neće prenijeti nikakvi vaši osobni podaci. Samo ako kliknete na jednu od poveznica za dijeljenje na društvenim mrežama, podaci će se proslijediti odgovarajućem pružatelju usluga.

Aktiviranjem poveznice za dijeljenje na društvenim mrežama, dotični pružatelj usluga prima informacije koje je vaš preglednik prikupio na odgovarajućoj podstranici naše internetske stranice, čak i ako nemate račun tog davatelja usluga ili ako kod tog davatelja usluga trenutačno niste prijavljeni. Te se informacije prenose iz vašeg preglednika izravno na poslužitelj davatelja uslugam, npr. u SAD, i tamo se pohranjuju.

Ako ste prijavljeni kod tog davatelja usluga, davatelj usluga može izravno dodijeliti posjet našoj internetskoj stranici na vaš račun kod tog davatelja usluga. Ako ostvarite interakciju s prozorom dijaloškog okvira (npr. ostavite komentar), odgovarajuće se informacije također prenose izravno poslužitelju pružatelja usluga i tamo se pohranjuju. Informacije će također biti objavljene na internetskoj stranici pružatelja usluga i prikazane u vašim kontaktima. Ako ne želite da davatelj usluga dodijeli podatke prikupljene na našoj internetskoj stranici vašem korisničkom računu, prije prvog uključivanja dodataka morate se odjaviti na stranici davatelja usluga.

O svrsi i opsegu prikupljanja podataka, obradi i upotrebi podataka pružatelja usluga te srodnim pravima i postavkama za zaštitu privatnosti pogledajte pravila o privatnosti dotičnog pružatelja usluga.

Adrese davatelja usluga i URL-i s pravilima o privatnosti:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA
http://www.facebook.com/policy.php/

Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA
https://www.google.de/intl/de/policies/?fg=1

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA
https://twitter.com/privacy/

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA
http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy/
3. Vaša prava u vezi s osobnim podacima
Zakon o zaštiti podataka daje vam neka prava u odnosu na podatke koji se odnose na vas (tzv. prava pogođenih). Općenito, riječ je o pravu traženja informacija o osobnim podacima pohranjenima kod nas o vašoj osobi, te pravo ispravljanja, brisanja ili ograničavanja obrade ovih podataka i prigovora na obradu. Ako i u kojoj mjeri ta prava postoje u pojedinačnim slučajevima i koji se uvjeti primjenjuju, proizlazi iz zakona (do 25. svibnja 2018. godine prema Saveznom zakonu o zaštiti podataka, a od 25. svibnja 2018. također prema Općoj uredbi o zaštiti podataka u Europskoj uniji). Nadalje, Uredba o zaštiti podataka u EU daje vam pravo na prenosivost podataka. Ako ste dali pristanak na obradu svojih osobnih podataka, možete ih opozvati u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Također, imate se pravo žaliti nadležnom tijelu za nadzor zaštite podataka. Međutim, ako imate upit ili pritužbu o zaštiti podataka koje se tiču tvrtke Storck, preporučujemo da se najprije obratite našem službeniku za zaštitu podataka (vidi točku 1).
4. Bez automatiziranih pojedinačnih odluka
Tvrtka Storck ne upotrebljava vaše osobne podatke za automatizirane pojedinačne odluke.
5. Promjena pravila o privatnosti
Novi pravni zahtjevi, korporacijske odluke ili tehnička dostignuća mogu zahtijevati izmjene u našim pravilima o privatnosti. Pravila o privatnosti izmijenit će se u skladu s time. Trenutačnu inačicu uvijek možete pronaći na našoj internetskoj stranici.