Kvaliteta proizvoda Potrošačima obećavamo dosljedno visoku kvalitetu.

mnogim zemljama širom svijeta. One predstavljaju činjenicu da ste si nešto priuštili i da uživate u životu. Izvrsna kvaliteta i činjenica da potrošači znaju da će im konditorski proizvodi tvrtke Storck pružati zadovoljstvo stvaraju povjerenje. Time se ponosimo - i uvijek se trudimo osigurati da to povjerenje bude opravdano.

Pozadina

Usrećivanje ljudi - filozofija koja stoji iza svih marki tvrtke Storck. Iz tog razloga kvaliteta nam je iznimno važna; očekujemo konzistentno visoku kvalitetu naših proizvoda koju je moguće osigurati samo učinkovitim upravljanjem kvalitetom koje uključuje odgovornu nabavnu politiku, certificirane tvornice u vlasništvu tvrtke, standarde transparentnosti, testiranja i laboratorije pod okriljem tvrtke i, naravno, predane zaposlenike.

Intervju

Roger Wedekind - voditelj Pravnog odjela za hranu

Dobre sirovine, međunarodni standardi certifikacije i izrađen sustav nadzora: Roger Wedekind govori o zahtjevnim standardima kvalitete proizvoda tvrtke Storck.

Zašto je kvaliteta proizvoda tvrtke Storck tako visoka?

Dobar okus i osobito svježina tipični su za sve marke tvrtke Storck. Kako bismo jamčili ovu svježinu, razvili smo inovativna tehnička rješenja za optimizaciju ambalaže. Također određujemo precizno izračunate i provjerene rokove koji nam pomažu da zajamčimo svježinu.
Svaka predložena promjena rokova podložna je strogim testovima kako bi se osiguralo da one nemaju negativan utjecaj na okus, boju, konzistenciju ili hranjivu vrijednost. Uvijek se posebno usredotočimo na proizvode koji sadrže vitamine, kao što je nimm2. Ipak, vitamini su posebno osjetljiv sastojak.

Kako to utječe na rukovanje sirovinama?

Naše dobavljače i veletrgovce biramo vrlo pozorno i strogo ih nadziremo; neke od tvornica dobavljača odobravaju se samo nakon intenzivnih provjera. Moramo biti jako strogi kako bismo zajamčili dosljedno visoku kvalitetu jer čak i minimalne varijacije u okusu i sastavu sirovina utječu na naše proizvode. Učestalost odgovarajućih kontrola ovisi o osjetljivosti dotičnih sastojaka. Na vrste kontrole koje se provode utječu također i trenutačni događaji, primjerice kada postoje izvješća o oštećenim usjevima u zemljama koje ih proizvode. U tvrtki Storck slijedimo temeljni princip da želimo pozitivno utjecati na proizvod u svakoj fazi procesa, a to dosljedno i činimo.

Možete li navesti primjer?

Primjerice zrna kakaa: zrna za naše čokolade kupujemo kao sirovinu, međutim, sam proizvod dalje procesiramo unutar tvrtke, primjerice tako da zrna pržimo sami. Time se izniman okus postignut prženjem ne gubi tijekom transporta, a možemo ga razvijati do mjere koja nam najviše odgovara. Isto se odnosi i na našu čokoladnu masu, koju također radimo sami. Često je riječ o finim nijansama. Proizvedeno unutar tvrtke ključni je element našeg recepta za uspjeh. To nam omogućuje da zadržimo potpunu kontrolu nad načinom na koji realiziramo naše recepte. To nam omogućuje da jamčimo našu vrlo posebnu i iznimno visoku kvalitetu.

Provodite li postupke kontrole kvalitete nad sirovinama i nad gotovim proizvodima?

Redoviti nadzor i certificiranje omogućuje nam da je naš rad moguće provjeriti. Brojne provjere osiguravaju usklađenost sa zakonskim zahtjevima. Međutim, mi činimo i više te sudjelujemo i u dobrovoljnim shemama certificiranja. Stoga ispunjavamo i dodatne stroge kriterije nabave koje određujemo sami, primjerice u vezi s provjerama održivosti proizvodnje palmina ulja.

Koji su najveći budući ciljevi i izazovi?

Ponašanje potrošača neprestano se mijenja i uzbudljiv je izazov ispuniti sva njihova očekivanja. U tom pogledu želimo pratiti samo svoj put koji je potpuno u skladu s filozofijom tvrtke Storck.

Temeljna poruka

Jamstvo za naše proizvode nije prazno obećanje.
Povjerenje koje nam iskazuju potrošači naša je najveća motivacija.

Certifikati i nagrade

Logo IFS Food

IFS Food

IFS Food (International Featured Standards - Međunarodno istaknuti standardi): globalno priznati revizijski standard za proizvođače hrane i važan pokazatelj sigurnosti te kvalitete.

Logo FSSC 22000

FSSC22000

FSSC22000 (Food Safety System Certification 22000 - Certifikat sustava sigurnosti hrane 22000): važan pokazatelj kvalitete sigurnosti hrane u globalnim proizvodnim lancima.

Logo SAI 8000

SA8000

SA8000: međunarodni standard društvene odgovornosti za socijalno pravedne i poštene uvjete rada i zdravlja te sigurnosti na radnom mjestu.

Osim toga, tvrtka Storck određen broj svojih proizvoda također dobrovoljno izlaže ispitivanjima koje provode stručnjaci iz Njemačkog poljoprivrednog društva (DLG). Godine 2019. tvrtka Storck osvojila je nagradu DLG za dosljednu kvalitetu proizvoda koja se održava tijekom godina. Proces procjene za ove nagrade podrazumijeva da hranu ispituju stručni odbori koji nisu svjesni tko je proizvođač, o kojoj je marki riječ ili kakva je cijena.