Razvoj proizvoda Prepoznavanje trenda marke i uspješno iskorištavanje mogućnosti.

Zaposlenici tvrtke Storck neprestano se bave zadatkom kako svijet učiniti malo slađim, a time i sretnijim mjestom; izazov koji katkad može trajati godinama, od početne ideje do proizvodnje u testnom centru naše tvrtke, a zatim i do lansiranja proizvoda. Svaki novi razvoj ili usavršavanje uvijek se usredotočuje na kvalitetu i vjerodostojnost naših robnih marki.

Temelj

Početni temelj za svaki novi proizvod ili optimizaciju recepta je intenzivna analiza tržišta, budući da tvrtku Storck uvijek vodi ono što žele kupci. Tim zatim razvija probnu proizvodnju za odabrane stranke. Nakon toga vrijeme je za pokuse - provjeravanje i usporedbu sirovina, testiranje i razvijanje postupaka proizvodnje kako bismo uvijek mogli postići najbolji mogući rezultat.                                                     

Odlučujući čimbenik dugoročnog uspjeha inovacija je i brzina. Tvrtka Storck neprestano ulaže u najsuvremenija postrojenja i opremu za tvornice u vlasništvu tvrtke te pridaje veliku važnost proizvodnji unutar tvrtke jer to omogućava optimizaciju procesa i održavanje standarda visoke kvalitete.                 

Od toga imaju koristi i već postojeće marke jer je lakše osigurati da poboljšanja i nove inačice recepata zadovoljavaju zahtjeve potrošača te da se učinkovito integriraju i nove procesne tehnologije.

Storck product development: The process
Storck product development: The process
Storck product development: The process
Storck product development: The process

Proces

Od ideje do bestselera: sve počinje s konceptom proizvoda. To je osnova za svaki nalog kojim zadužimo Odjel za razvoj. Ekipa zatim razvija specifikacije i zahtjeve potrebne za izradu recepta za uzorak (prototip). Taj se prototip zatim ručno izrađuje u laboratoriju našeg centra za testiranje.

Potencijalni se proizvod zatim testira, prije svega izrađuju se uzorci. Naglasak je na okusu, sastavu i aromi - ali i njegovu izgledu. Pojedinosti se neprestano poboljšavaju i rade se uzorci prije nego što se recept konačno odobri.

Proces razvoja proizvoda obuhvaća brojne provjere: rok trajanja i skladištenja, ankete o prihvaćanju potrošača i procjene financijske održivosti prate proizvod sve dok nije spreman za proizvodnju. Od samog početka u obzir se uzimaju i posebni međunarodni aspekti, okusi i zahtjevi.

Ovisno o zahtjevima, postavljamo i nove proizvodne linije. Prvo pokretanje proizvodnje na stvarnoj proizvodnoj liniji uvijek je uzbudljiv trenutak koji pokazuje kako je dobro ekipa pokusnog centra obavila svoj posao.

Temeljna poruka

Taj se proces uvijek usredotočuje na dugoročan uspjeh - kako bi se osiguralo da novi proizvodi tvrtke Storck uvijek pronađu svoje postojano mjesto na tržištu i u životu ljudi.

Stručnost

Bez obzira na to je li riječ o stroju za miješanje, valjku, tavi ili mlinu - tvrtka Storck na raspolaganju uvijek ima potpuno opremljene kuhinje i složenu opremu za proizvodnju uzoraka. Ondje ruku pod ruku surađuju prehrambeni inženjeri, nutricionisti i iskusni profesionalci za proizvodnju konditorskih proizvoda. Osoblje našeg odjela „čokoladnih recepata i punila“ pravi su čokoladni umjetnici. Sve što će jamčiti visoku kvalitetu i jedinstvenost robnih marki tvrtke Storck nakon što se proizvodi proslijede u industrijsku proizvodnju ovdje se obrađuje do najmanjeg detalja i ručno se izrađuje u malim količinama.

Storck product development: The challenge
Storck product development: The challenge

Izazov

Robne marke tvrtke Storck na raspolaganju su u brojnim zemljama po cijelom svijetu. Njihov poseban okus nimalo ne umanjuje njihova svježina. To predstavlja velik izazov kada je riječ o prijevozima na duge udaljenosti: genijalna logistika pridonosi toj sigurnosti, i čak potrošači u dalekim zemljama mogu uživati u kvaliteti tvrtke Storck kakva se od nas očekuje.